Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

"Ένας κακός άνθρωπος"

Με αφορμή τα μαθήματα Δημιουργικής Γραφής στο Μικρό Πολυτεχνείο

Στους χαρακτήρες τα πράγματα ποτέ δεν είναι άσπρο μαύρο. Οι χαρακτήρες δεν είναι μόνο καλοί ή μόνο κακοί, βρίσκονται στα γκρίζα. Για να διακρίνουμε τα καλά από τα κακά, περιγράφω έναν χαρακτήρα που είναι μόνο κακός (χωρίς γκρίζα)

Αυτοί οι χαρακτήρες δεν είναι ποτέ κεντρικοί ήρωες γιατί είναι προβλέψιμοι. Υπάρχουν πχ μόνο για κάποια τρομολαγνικά Αμερικάνικα σήριαλ.

(Μας ενδιαφέρει πάντοτε οι χαρακτήρες μας να μην είναι σαθροί, να είναι στέρεοι και να έχουν ενδιαφέρον, γιατί κάνουν αυτά που κάνουν).

Ένας καθαρά κακός άνθρωπος

Του αρέσει να φαντάζεται τα κόμπλεξ των υπολοίπων και συχνά γίνεται ελιτιστής με τα συναισθήματα. Ως άνθρωπος ατίθασος αλλά και αναρχοαυτόνομος συχνά δεν σέβεται. Αν και με μεγάλη φαντασία συχνά κολλάει στο παρελθόν και γίνεται εκδικητικός στον τρόπο σκέψης του. Απόλυτος αλλά όχι διαλλακτικός, εύστροφος και συχνά με τάσεις συνωμοσιακές πιστεύει ότι μπορεί να ελέγχει τους άλλους. Η τάση του για κυριαρχία τον κάνει απωθητικό με αποτέλεσμα να το πληρώνει και ο ίδιος και οι άλλοι μέσα από τη συμπεριφορά του και τις πράξεις του. Συχνά επιτίθεται στους κόπους των συνανθρώπων του νομίζοντας ότι είναι όλοι ίδιοι. Τα σύνδρομα από τα οποία κατατρέχεται τον δυσκολεύουν στην επικοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου